Nuorten Il Shim -ohjelma

You are currently viewing Nuorten Il Shim -ohjelma
  • Post category:Uutisia

Marraskuusta maaliskuuhun järjestettiin Helsingissä nuorten Il Shim -ohjelma. Il Shim on korealainen sana ja suoraan käännettynä tarkoittaa ”yksi sydän”. Il Shim-ohjelmassa pohdittiin yhdessä nuorten kanssa erilaisia aiheita, kuten omaa identiteettiä, uskonelämää, seksuaalisen puhtauden tärkeyttä sekä avioliiton merkitystä. Ohjelman sisältö jakautuu 8 osaan ja päättyy valmistujaisseremoniaan, mutta koronatilanteen takia viimeistä tapaamista sekä valmistujaistilaisuutta ei voitu järjestä.

Jokaisessa sessiota varten osallistujat saivat oppimateriaalin, johon kuului tekstinlukua, keskustelua sekä muita aiheeseen liittyviä tehtäviä. Oppimateriaalin kuului myös kotitehtäviä seuraavalle kerralle. Il Shim -ohjelmassa vanhemmillakin oli roolinsa, sillä kotitehtävät vaativat usein vanhempien osallistumista. Tämä antoi mahdollisuuden osallistujille ja vanhemmille syventää ymmärrystä toisistaan.

Vaikka viimeiset tapaamiset ei voitu järjestää, nämä sessiot olivat toivottavasti osallistujille mahdollisuus oppia ja tarkastella omaa elämäntyyliä ja uskonelämää vähän syvemmin ja saada jotain oivalluksia.