FFWPU:n virallinen julkilausuma koskien Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben salamurhan rikostutkimusta

You are currently viewing FFWPU:n virallinen julkilausuma koskien Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben salamurhan rikostutkimusta
  • Post category:Tiedote

Gapyeong, Etelä-Korea (12. heinäkuuta, 2022) – Family Federation for World Peace and Unification International, joka yleisemmin tunnetaan ”Yhdistymiskirkkona”, ilmaisee syvällisen surunvalittelunsa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben perheelle ja Japanin kansalle, jotka murehtivat herra Aben traagista salamurhaa.

Herra Aben kuolemaa seuranneissa uutisissa jotkut tiedotusvälineet ovat  sisällyttäneet raportteihinsa tähän murheelliseen tapahtumaan liittyviä tarkistamattomia huhuja. Joitakin näistä väitteistä käsiteltiin Tokiossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, jonka järjesti FFWPU:n Japanin toimisto.

FFWPU:n kansainvälinen toimisto haluaa jakaa seuraavat tarkistetut tiedot.

Mikä on entisen pääministerin Shinzo Aben ja ”Yhdistymiskirkon” välinen yhteys?

Entinen pääministeri Shinzo Abe lähetti lyhyet kommenttinsa kahteen, viimeisen vuoden aikana etänä järjestettyyn ”Rally of Hope” -tapahtumaan, joiden aiheina oli rauha Aasiassa. Nämä tapahtumat olivat Universal Peace Federationin ja muiden toimijoiden järjestämiä, mukaan lukien FFWPU:n.

UPF:lla ja FFWPU:lla on samat perustajat, UPF kuitenkin on itsenäinen kansalaisjärjestö, jolla on yleinen neuvoa-antava asema YK:n talous- ja sosiaalineuvostossa.

Mikä on Tetsuya Yamagamin ja “Yhdistymiskirkon” yhteys?

Herra Yamagami ei ole FFWPU:n jäsen, eivätkä mitkään kirjauksemme osoita mitään yhteyttä häneen. Järjestömme sisäinen tarkistus vahvistaa kuitenkin, että hänen äitinsä on FFWPU:n jäsen, joka osallistuu ajoittain kirkon toimintaan.

Herra Yamagamin uutisoidut väitteet, että hänen äitinsä lahjoitukset FFWPU:lle olisivat aiheuttaneet ongelmia perheessä, on asia, joka poliisin tulee tutkia. Mitkä herra Yamagamin murheet lienevätkin, me tuomitsemme täysin väkivallan ja murhan.

Voimme vahvistaa, että herra Yamagami koeampui salamurhaa edeltävänä iltana kotitekoisella aseellaan rakennusta, joka oli aikaisemmin FFWPU:n kirkko. Onneksi kukaan ei loukkaantunut.

Poliisi ei ole ottanut yhteyttä meihin tässä rikostutkinnassa muiden kuin alustavien kysymysten osalta, koskien herra Yamagamin suhdetta FFWPU:hun. Japanin paikallisen FFWPU:n edustajat tulevat toimimaan täysin yhteistyössä viranomaisten mahdollisissa kysymyksissä ja antamaan asiaan liittyvän merkityksellisen informaation tiedotusvälineiden saataville.

Pyydämme, että kaikki tiedotusvälineet ylläpitävät tätä tapausta käsitellessään ammattimaisen sitoutumisensa tarkkuuteen, puolueettomuuteen ja objektiivisuuteen.

FFWPU tulee vahvistamaan ponnistelunsa maailmanrauhan edistämiseksi.

Olemme surullisia yhden maailman suuren valtiomiehen menetyksen johdosta. Olkoot Jumalan armo ja siunaukset edesmenneen pääministerin, hänen perheensä, Japanin kansan ja eri puolilla maailmaa häntä surevien kanssa.

FFWPU:n lehdistökontaktit:

FFWPU Africa
Mamadu Gaye
+27 (82) 964-0827; press.africa@familyfed.org

FFWPU Asia Pacific
Demian Dunkley
+1 (619) 947-3311; press.asiapacific@familyfed.org

FFWPU Europe & Middle East
Peter Zoehrer
+43 664 5238794; press.eume@familyfed.org

FFWPU Latin America
Mario Salinas
+504 3161-6632; press.latinamerica@familyfed.org

FFWPU North America
Nancy Jubb
212-997-0057; press@familyfed.org

Irving Street Rep – FFWPU North America Representation
Ron Lucas
973-643-6262; rlucas@irvingstreetrep.com

Perheiden maailmanrauhanjärjestö Japanin Suomen-suurlähetystössä esittämässä osanottoa pääministeri Shinzo Aben poismenon johdosta.